Швеция пропищя от бандите-обирджии на българи, поляци и румънци

човек с белезници

Организирани престъпни групи от източноевропейски страни тероризират Швеция с кражби от жилища и на автомобили, съобщи радио Швеция. Според местната полиция има регистрирани над 1500 души, които регулярно идват в страната и се занимават с грабителство.

През миналата година в скандинавската страна са подадени 22 000 заявления в полицията за обрани жилища-апартаменти, къщи и вили. Процентът на разкриваемост на тези кражби обаче е изключително нисък – 4%.

Според комисаря от криминалната полиция в Стокхолм Андерс Бурен, групите от Източна Европа са много добре организирани и технически подготвени. Когато пристигнат в страната, те получават GPS с програмиран адрес къде трябва да ударят.

Те наблюдават мястото около седмица, извършват кражбата и след това се връщат обратно в страната си, оставяйки ограбеното на свои ятаци. Според полицията, в Швеция действат около 15 престъпни мрежи, организирани по този начин, а в тях са заети около 1500 души. Почти всички са от Източна Европа- Румъния, България, Грузия, Беларус, Полша и Литва.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст