ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

СГС гледа делото срещу Волен Сидеров

волен сидеров

Въпреки че не е длъжен, лидерът на "Атака" Волен Сидеров се яви в съдебната зала по делото в Софийския градски съд (СГС), в което той е подсъдим за хулиганство и посегателство над полицай. Сидеров нарече делото срещу себе си политическа поръчка и го обвърза с евентуалното му кандидатиране на президентските избори догодина, съобщи БНР.

Във връзка с президентския вот през 2006 година Сидеров отново имаше сблъсък с Темида. Той заяви, че ако тогава не бил съден, можело да спечели на втория тур срещу Георги Първанов. Тогава лидерът на "Атака" беше оправдан. Такова е и очакването за изхода и на този процес.

Лидерът на "Атака" дойде в Съдебната палата с всички свои депутати и отправи остри критики към прокуратурата, съда и МВР заради скалъпеното и медийното дело, по думите му.

Сидеров изрази възмущението си от френския посланик и от представителката на Френското посолство, с която влезе в остър словесен сблъсък в началото на миналата година в самолет, пътуващ от София до Варна. Волен Сидеров се оплака, че Стефани дьо Мартие го е обидила, обидила и значката на "Атака", и идеите на "Атака", после отказала да каже коя е, когато поискал от нея да се легитимира. На практика призна казано от друг свидетел по делото, че я нарекъл терористка. Той обясни, че я заподозрял в подобни влияния, тъй като говорела на три езика.

Сидеров влезе в директен сблъсък с прокурор Зорница Таскова, която отрече да има политическа намеса във формирането на обвинителния акт. В момента съдът даде кратка почивка, за да бъде издирен един от основните свидетели по делото – Димитър Бахнев, за когото свидетелка разказа, че групата на Сидеров е удряла и ритала в самолета след кацането на летище Варна.

С днешното си явяване пред съда Волен Сидеров обясни желанието си да види в очи хората, които твърдели, че тогава е хулиганствал в самолета, а после на летището, както и че е ударил по лицето полицай. Той обясни, че това нямало как да стане, тъй като полицаят бил висок и тежал над 130 килограма. Самият полицай днес не беше в съдебната зала.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст