ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

КЗК обвини компания на “Енерго-про” в монопол

електропреносна мрежастълбоветок

Комисията за защита на конкуренцията предяви на "Енерго-про Продажби" АД твърдения за злоупотребява с господстващо положение на пазара на обществено снабдяване с електрическа енергия на потребители.

Антимонополната комисия е установила, че компанията неравноправно третирала дружеството "Готар инвестмънт" ООД в Нови пазар, като отказала да достави ток до обект "Цех 203 А". Причина за отказа било състоянието на техническата мрежа.

Разследването установи, че "Енерго-про Продажби" АД не прилага ясен критерий, по който избира кого да снабдява с електрическа енергия по силата на лицензията си за обществено снабдяване, тъй като при аналогична мрежова ситуация едни потребители получават индивидуални партиди и обществено снабдяване с електрическа енергия, докато на инициатора на производството това се отказва, обясняват от комисията. От там допълват, че описаното поведение на отказ е необосновано, тъй като представлява неравноправно третиране на "Готар Инвестмънт" ООД спрямо останалите потребители на електрическа енергия на територията на индустриална зона в Нови Пазар, които технически се снабдяват по аналогичен начин с електрическа енергия.

Страните в производството имат право да представят писмени възражения и да бъдат изслушани от комисията по предявените твърдения.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст