ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Боливудска звезда ще рекламира българския туризъм в Индия

Николина Ангелкова

Един от най-богати боливудски актьори Аджай Девган ще се снима в промоционален клин за България, който ще се излъчва на индийския пазар. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова във Варна, след като се срещна с актьора. Девган е на посещение в България, за да избере къде да снима индийска мегапродукция.

Той е дал съгласието си да се включи активно в новата рекламна кампания на министерството, която включва заснемането на видеоклипове със знаменитости от целеви за България пазари. Те пък от своя страна ще я рекламират като предпочитана туристическа дестинация в собствените си държави.

В България са и други две големи звезди на Боливуд – Шарук Кан и Каджол за участие във филмови продукции. Девган е сред десетте най-богати боливудски актьори, а Шарук Кан е вторият най-богат актьор в света.

"Индия е пазар с население от 1.2 млрд. души и страната ни има реалния шанс да разшири позициите си на него", коментира министър Ангелкова. Броят на индийските туристи, посетили България през 2014 г., е над 8400, което е с близо 60% ръст спрямо предходната година, което показва перспектива за надграждане и наличие на интерес към нашата страна. Индийските туристи се интересуват предимно от нашите исторически обекти, спа услуги, шопинг и сити турове.

По време на дискусията във Варна Николина Ангелкова и браншът обсъдиха важни въпроси, свързани с развитието на сектора – състоянието на инфраструктурата, управлението на плажовете, сигурността в курортите, недостига и квалификацията на кадрите и други.

"Вакуум няма да има при прехвърлянето на плажовете от Министерството на регионалното развитие към Министерството на туризма и процесът ще е плавен, защото сме в постоянен диалог с колегите", заяви министърът. Тя подчерта също, че ведомството продължава диалога с МВнР за облекчаване на процедурите за издаване на визи, но процесът изисква време. Ангелкова посочи още, че сред най-важните задачи пред ведомството в момента е да приключи работата по регламентиране статута на националните курорти в максимално кратки срокове.

Тя съобщи, че по данни на туроператорите се очаква ръст на туристите от редица държави през това лято, които да компенсират спада от Русия и Украйна – Германия около 5%, Гърция 10%, Полша 8%, Турция10%, Беларус 4%, Чехия до 6%, Македония 3%, Сърбия 3%, Австрия до 15%, Молдова около 40%, Франция над 5%, Израел 10%, Латвия и Литва по над 40%. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст