ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Прокуратурата задържа двама по случая “Орландовци”

арест

Прокуратурата и столичната полиция са предприели незабавни мерки за разследване и наказателно преследване на виновните участници в масовото сбиване в столичния квартал „Орландовци” на 13 юни 2015 г.

По случая още на 13 юни 2015 г. е образувано досъдебно производство, като на този етап с постановления от 14 юни 2015 г. по делото са повдигнати първите обвинения – срещу Жони Коцев (на 19 г.) и Асен Коцев (на 22 г.), за причинени от двамата в съучастие като съизвършители и по хулигански подбуди леки телесни повреди на повече от едно лице (пострадалите Валентин Радков, Стефан Манолов и Никола Петков). По нареждане на прокурор от СРП, двамата обвиняеми са задържани снощи за срок до 72 часа, с цел изправянето им пред Софийския районен съд и разглеждане на искане за задържането им под стража.

Обвиняемият Жони Коцев е осъждан двукратно за осъществени от него като непълнолетен кражба и грабеж. Тази сутрин столичната полиция е задържала по реда на ЗМВР за срок от 24 часа още две лица – Георги Коцев (на 25 г.) и непълнолетния Даниел Колев (на 17 г.), за които по-късно предстои материалите да се докладват в Софийската районна прокуратура за преценка на събраните доказателства и евентуалното повдигане на нови обвинения.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст