ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Окръжна прокуратура – Хасково образува наказателно производство срещу кмета на Хасково за престъпление по служба

съд хасково

Днес, 16 юни 2015 г., Окръжна прокуратура – Хасково образува досъдебно производство срещу Георги Иванов – кмет на Община Хасково, за престъпление по служба, във връзка с обект „Стадион Хасково“ –  престъпление по чл. 282, ал.2 във вр. с ал.1 от НК.

Разследването срещу Иванов е за това, че в периода месец юни – месец декември 2014 година в гр.Хасково, като длъжностно лице, което заема отговорно служебно положение е нарушил служебните си задължения, регламентирани в Закона за обществените поръчки, с цел да набави за другиго облага и от това са могли да настъпят немаловажни вредни последици за Община Хасково.

Ще се разследва законосъобразността при разходване на средства по ремонта и разплащането на обект „Стадион Хасково“, както и произхода на средствата, с които е осъществено строителството. Ще се проверява възлагана ли е обществена поръчка, спазена ли е процедурата, разходвани ли са законосъобразно общинските средства, съобразно извършените СМР по ремонта.

Ще бъдат назначени съдебно – икономическа и инженерно – строителна експертизи.

Разследването е започнало след извършена проверка от ОД-МВР Хасково, възложена от прокуратурата, по повод излъчен репортаж по БТВ.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст