ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Плевнелиев прогнозира рекордна година за европарите

Президентите Росен Плевнелиев и Анибал Каваку Силва откриха съвместен българо-португалски бизнес форум. В присъствието на двамата държавни глави беше учредена Смесена българо-португалска търговска камара

Президентът Росен Плевнелиев прогнозира, че за България 2015-а година ще е рекордна за усвояването на европейските фондове. Държавният глава говори на Българо-португалския бизнес форум.

"Иска ми се португалският бизнес да открие една България, която е фактор на стабилност и мир в Югоизточна Европа. България е логистичният хъб за действия в този регион", каза Плевнелиев при откриването на събитието.

Президентът каза, че би искал португалците да открият големия потенциал на българската икономика. Според него тя показва силата си, въпреки политическата нестабилност.

Плевнелиев постави пълноправното членство на България в Шенген, членството ни в единния надзорен механизъм на Европейския банков съюз, както и в механизма ЙЕРЕМ 2, като основни цели до втората половина на 2018 година, когато страната ни ще поеме ротационното председателство на Европейския съюз (ЕС).

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст