ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Катерина Петрова обвини полицаи в побой над брат й инвалид, опрели пистолет в главата му, МВР отрича

КАТСеминар "Рибарица"Полицейска палка

Благоевградчанката Катерина Петрова обвини полицейски служители в побой над брат й Антон Шатев, който е военноинвалид Ι група. Катерина написа в социалната мрежа фейсбук потресаващо писмо за помощ, адресирано до кмета Атанас Камбитов. Според Катерина Петрова полицаите са нахлули в дома на Шатев, опрели са пистолет в главата му и са го пребили, сочи "Вяра".

Ето какво пише Петрова в писмото до Камбитов:

„Кмете, спечелихте уважението и благодарността ми с Вашите мъдри управленски, социални и културни проекти. Обръщам се към Вас с молба за съдействие, с молба за гласност. Нека поредното полицейско безчинство и произвол над военноинвалид Ι група този път да не остане безнаказано! Нека се направят пълни и точни медицински изследвания на Антон Шатев, нека се допусне незабавно съдебен лекар до него, още сега, не след няколко дни, когато може нещо да се случи с него случайно или предизвикано… Издирвам информация за двама полицаи от Второ районно полицейско управление – Благоевград, които на 13 юни 2015 г. (събота) към 19.00 часа са потрошили вратата на моя брат – военноинвалид Ι група (Антон Шатев), нахлули са в тоалетното помещение, опрели са пистолет в главата му и зверски са го пребили… В момента моят брат лежи в болницата, крият информация за полицаите, които са издевателствали над него, не допускат лекар от съдебна медицина да му направят пълни изследвания със скенер на главата и за експертиза на нанесените телесни повреди.

Телефонът на отдел „Връзки с обществеността“ на Министерството на вътрешните работи остава със сигнал свободно, когато и колкото и да звъниш…

Отвратена съм вече от тази наша полицейска държава, където хора, които уж трябва да съблюдават реда и опазват живота и здравето на съгражданите си, всъщност се гаврят с беззащитните и безимотните! Докога в България ще има такава пълна безнаказаност на престъпленията, пълен непукизъм от страна на властта и т.нар. „държава“, докога ще се гаврят с болните, слабите, военноинвалидите?…

Брат ми, който беше един от петимата, приети някога от целия окръг Благоевград в 114-а английска езикова гимназия в София, на когото викаха „Професора“, с който се гордееше и основното му училище, и средното. Който заради партийните характеристики, които едно време се даваха, за да учиш международни икономически отношения (а моят дядо впоследствие бе наречен „репресиран“), не бе допуснат до конкурсния изпит и отиде да отбива военната си служба, вместо да се посвети на една блестяща дипломатическа кариера…

Брат ми, който владее не знам колко на брой езика перфектно, който има памет на ЕИМ за всякакви дати, чийто мозък лекари от Англия искаха да изследват, но тогава той все още не беше военноинвалид Ι група и не пожела да му бърникат мозъка, брат ми…, заради който майка ми посвети половината си живот само на едното си дете и забрави тотално за другото, здравото.

Брат ми… може да умре след масирани кръвоизливи в окото, бъбреците, стомаха и не знам още къде… А аз дори не съм в Благоевград в момента….”

Потърсихме коментар от пресслужбата на благоевградската полиция. Пиарката на ОД на МВР Йорданка Шаркова обясни, че е запозната със случая и допълни, че Антон Шатев има психическо заболяване. „Няма насилие. Антон Шатев е буйствал, но не е бит. Човекът е настанен в Центъра за психично здраве в Благоевград. Това е една човешка драма”, обясни още Йорданка Шаркова.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст