ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Сигнал за бомба забави делото срещу Лясковския стрелец

съдебно дело

Отложиха делото срещу Лясковския стрелец Петко Петков заради сигнал за бомба в съдебната палата във Велико Търново, съобщи Дарик. В 9,32 ч. на телефон 112 анонимен мъжки глас е съобщил, че в сградата на съда е поставено взривно устройство. След това допълнил: "Сега ще си го получите" и затворил. Съдът беше евакуиран и започна претърсване на помещенията. Очаква се заседанието срещу Петков да започне в 11,30 ч., когато ще приключи процедурата по претърсване и обезопасяване на съдебната палата.

54-годишният Петков е обвинен в убийството на командоса Емил Шарков и в опит за убийство на петима негови колеги от отряда за борба с тероризма. Това стана при провелата се през март миналата година специализирана полицейска акция в неговия дом, когато спецполицаите бяха извикани да го обезвредят и да изземат незаконното му оръжие.

Досега по делото са разпитани 96 свидетели и вещи лица, като заседанията, в които участваха служителите от Специализирания отряд за борба с тероризма бяха при "закрити врата".

Тази седмица в съда са призовани неявилите се четирима свидетели, припомни БНР. Предвиждат се очни ставки между свидетели, дали противоречиви показания. Съдебният състав и страните по делото ще правят оглед в Лясковец. Те ще изясняват показания на свидетелка, която твърди, че живее на 30 метра от апартамента на Петков и е видяла как той е застрелял Емил Шарков при полицейската акция. Според адвокатите на Петко Петков, твърденията на съседката са неверни, защото тя живее по-далеч, а дърво пред дома й е пречело да види кой е убил спецполицая.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст