Джихадисти нападнаха френски завод, има жертви

атакуван френски завод

Мъж, държащ ислямското знаме, уби човек и рани няколко други в промишлено предприятие в Сен Кентен Фалавие, близо до френския град Лион, в източната част на Франция. Заподозреният нападател е влязъл в сградата на предприятието и взривил няколко газови бутилки, заяви източник, цитиран от АФП. Заводът R Products, който доставя газ за промишлени цели и химически продукти, е обграден от полицията и пожарникари. 40 души от служителите са евакуирани

Атакуваният от терористи във френския департамент Изер завод, принадлежи на американската компания Air Products and Chemicals, с щаб квартира в град Алентаун – Пенсилвания, съобщава пък британският вестник The Gurdian. Фабриката се занимава с производството и с пълненето на газови бутилки, а също така и с производство на химически продукти, използвани много нашироко в съвременната индустрия – от производството на телевизори до спортни дрехи.

В близост до фабриката е открито обезглавено тяло. Главата му била на няколко десетки метра от трупа, твърди вестник “Le Dauphine”. Атаката е станала около 11 ч. местно време. За мястото на инцидента веднага е заминал вътрешният министър Бернар Казньов, предаде Ройтерс.

Не е ясно дали жертвата е убита на място или трупът е бил захвърлен там. Намерени са и плакати на арабски, които все още не са разчетени. АФП посочва, че нападателят е известен на френските служби за сигурност и вече е бил задържан, съобщава 20minutes.fr, като се позовава на френската жандармерия. От там са съобщили, че към 10.30 часа местно време кола е нахлула на територията на завода през оградата, след което е последвала експлозия. Работниците са били евакуирани.

Засега жандармерията има данни за двама ранени. Според френските медии обаче загиналите са най-малко двама. Единият е починал при взрива, а другият е намерен обезглавен в близост до завода. Последният е мъж, който не е бил на работа във фабриката.

40 души, работещи в завода в този момент, е трябвало да останат вътре известно време докато пристигнат специалните екипи на силите за сигурност. Те били силно притеснени, че може да има втора експлозия. Според непотвърдена информация, взривът е избухнал от газови бутилки. Други източници твърдят, че са задействани няколко малки взривни устройства.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст