Митов обяви, че срещу България се води пропагандна война

Министерски съвет заседание Даниел Митов мин. на външните работи Николай Ненчев мин.на отбараната Божидар Лукарски мин. на енергетиката

Води се пропагандна война срещу България. Имена на държави няма да споменавам, ясно е какво се случва. Това заяви пред Нова телевизия министърът на вътрешните работи Даниел Митов.

"Нашите граждани трябва да са наясно и да са спокойни, че каквото и да се прави, ние сме държава, която принадлежи на свят, който държи на прозрачността. Всичко, което се прави в момента, е в рамките на редовно планирани ежегодни учения. В България последните 4 години са проведени над 200 учения. В тези учения участват не само наши, но и чужди бойци и техника", обясни той.

"С техниката  военните идват и си отиват. Когато станат ясни параметрите за това учение, те ще станат и публично известни. Има план, по който си върви. Кога ще влезе техниката, колко на брой – предстои да се обяви от министерство на отбраната. Те са водещи", каза министър Митов.

Той се позова на правителствено споразумение от 2006 година, подписано от неговия предшественик на поста Ивайло Калфин, който в правителството на Станишев бе външен министър, а сега е социален. "Това споразумение е добро", каза Митов.

"Имаме решения от срещата в Уелс на НАТО. Там са решили, че НАТО подготвя план за готовност за действие. Две са мерките – ротационни и мерки за осигуряване на съюзниците с повече учения, за поддържане на готовност. Българските войници са принудени да водят интензивни учения, за да могат да бъдат подготвени. Една армия трябва да е винаги готова, особено, когато около границата на съответната държава има конфликти, не говорим само за Украйна, а и за Близкия Изток – ИДИЛ", заяви външният министър.

Митов отрече слуховете, публикувани в социалните мрежи, че турски самолети ще охраняват българското въздушно пространство.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст