Няма информация за пострадали българи при атентата в Тунис

атентат тунис

По предварителна информация няма данни за пострадали или загинали българи при атентата в Тунис. Това съобщи пред „Фокус" говорителят на външно министерство Бетина Жотева.

Най-малко 27 души бяха убити при нападение в курортния град Сус, съобщи тунизийското министерство на вътрешните работи.

Говорителят на министерството Мохамед Али Аруи поясни, че нападателите дошли с надуваема лодка и започнали да стрелят още на плажа между хотел Мархаба и хотел Совива, след което нахлули в хотел Мархаба. Силите за сигурност се намесили веднага и започнала престрелка, уточни говорителят.

Това е най-кървавото нападение в Тунис за последните 10 години. Предишният рекордьор в тази печална статистика беше атаката в музея Бардо в столицата, при която загинаха 21 туристи и един тунизийски полицай. Тя беше извършена на 18 март. Тогава отговорност за атаката пое радикална групировка, врекла се във вярност на "Ислямска държава".

Сус е един от най-популярните курорти в Тунис, в който почиват много европейци.

"Остро осъждаме терористичните актове от 26 юни в джамията „Имам Ал-Садик” в Кувейт и хотелски комплекси в гр. Сус, Тунис, довели до смъртта на общо над 40 и раняването на много други цивилни граждани по време на петъчната молитва в кувейтската столица и в резултат на терористичното нападение в туниския курортен център", се казва в официално изявление на българското Министерството на външните работи.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст