В Брянск, за незаконни операции за 25 млрд рубли, са арестувани петима “сиви банкери”

Руски рубли

Група "сиви банкери", извършващи незаконни банкови операции в руския град Брянск, са били задържани тези дни от местната полиция. За това са съобщили пред информационната агенция ТАСС в регионалното управление на руското МВР. На задържаните се инкриминират незаконни банкови операции за огромната сума от 25 млрд рубли (около 500 млн. долара).

"Според предварителните данни, с които разполагат руските следователи, само за последните две години задържаните са извършили финансови операции на обща сума около 25 млрд. рубли като са получили за „тези услуги“ личен доход в размер на около 10 млн. рубли", обяснил началникът на прес-службата на местната полиция Сергей Корольов.

Засега са арестувани петима бандити. От използваните от тях офиси – както и в домовете им, са били иззети уличаваща ги финансова документация, печати, чекови книжки и пластики за банкови карти. Полицията е сложила ръка и върху сумата от около 26 млн. рубли в различни чужди валути.

Срещу бандата е започнато дело за незаконна банкова дейност. За нея руският Наказателен кодекс предвижда наказанието лишаване от свобода до 7 години.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст