БСП се събира на “пленум на истината”

Пленум на БСПМихаил Миков

Националният съвет на БСП се събира на "пленум на истината". Заседанието е насрочено за 11 часа и на него председателят на партията Михаил Миков ще предложи организационните промени. Дори и най-близките до лидера на смеят да кажат предварително какви рокади е замислили той. Събитието беше наречено "пленум на истината" от някои представители в средите на социалистите.

Очаква се ръководството на левицата да отстрани от поста заместник-председателят на БСП Драгомир Стойнев. За това настояваше на последния пленум през април Явор Куюмджиев. Очаква се, че на негово място ще бъде предложен говорителят на партията Атанас Мерджанов. Друго предположение е, че в Изпълнителното бюро ще влезе и младият депутат Красимир Янков, който напоследък е особено близък с Михаил Миков.

Дни пред пленума стана ясно, че депутатите от БСП, които не са членове на Националния съвет, не са получили SMS-и за неделното заседание, каквато е практиката. Най-вероятно ръководството иска да ограничи присъствието на депутати като Георги Кадиев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст