Директорът на пожарната се срещна с огнеборци от варненската дирекция

шеф на пожарната

Директорът на пожарната се срещна с огнеборци от варненската дирекция. Основен акцент в разговора бе идеята за създаване на осем отряда за намеса при тежки произшествия и бедствия, един от които е планирано да бъде разположен на територията на РДПБЗН – Варна

Директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов проведе среща със служителите на Регионалната дирекция във Варна. Той представи за пореден път проекта за преструктуриране на службата. Основен акцент в разговора бе идеята за създаване на осем отряда за намеса при тежки произшествия и бедствия, един от които е планирано да бъде разположен на територията на РДПБЗН – Варна.

Главен комисар Николай Николов подчерта, че създаването на подобни специализирани бригади, оборудвани с нова техника има за цел да повиши нивото на сигурност на българските граждани. Преструктурирането е в отговор на зачестилите бедствия на територията на страната и нуждата от подобряване на техническото обезпечаване и комуникация между спасителните екипи, работещи за отстраняване на последиците от тях. Инж. Николай Николов припомни, че е в ход процедурата за назначаване на 250 пожарникари.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст