За два часа хващат два пъти кьоркютук пиян панагюрец зад волана

дрегер

59-годишен жител на Панагюрище бил хванат два пъти да шофира много пиян по улиците на града само в рамките на 2 часа, съобщиха от полицията.

Около 21 ч. в петък Никола К. бил спрян за проверка от автопатрул, докато управлявал личния си автомобил, защото колата криволичела по пътя. Проверка с дрегер установила, че мъжът е седнал зад волана след употребата на 2,88 промила алкохол. Преди да бъде задържан в ареста за тежкото нарушение Никола бил подложен на медицински преглед. Лекарят обаче препоръчал пияния шофьор да не бъде откарван в ареста, заради установено високо кръвно налягане.

Никола К. бил освободен от полицаите, но спрямо него било образувано незабавно полицейско производство. Той бил изрично предупреден да прибере автомобила си от мястото на проверката на следващия ден, след като изтрезнее. Два часа по-късно друг автопатрул се натъкнал на автопроизшествие, при което лек автомобил се забил в крайпътен електрически стълб. Оказало се, че колата е била управлявана от освободения от колегите им Никола К.

Последвал нов тест с дрегер, който установил 2.78 промила алкохол в дъха на водача. Пред униформените пияният Никола обяснил, че трябвало да прибере колата в дома си след като тя останала на мястото, където бил хванал от полицията първия път. Този път наглият шофьор бил задържан в полицейския арест, въпреки високото му кръвно налягане.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст