Поредно дело за неплащане на данъци в Разградско

КОНПИ

Иск за 222 860 лева е завела Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество срещу съпрузите Нериман и Сезгин Сабри от разградското село Ясеновец. Днес състав на Разградския окръжен съд даде ход на делото, а адвокатът на семейството оспори иска като неоснователен и недоказан. Срещу Нериман е имало наказателно дело, в което тя е била призната за виновна в това, че между 1 януари 2009 година и 30 април 2012 година в Разград е избегнала установяването и плащането на данъчни задължения, като не е подала годишни данъчни декларации.

Общо данъчните задължения по наказателното дело са в размер от 3 188,93 лева и до приключване на съдебното следствие сумата е внесена в бюджета. Затова Нериман е била освободена от наказателна отговорност и е получила административно наказание глоба от 1 500 лв. Според установеното по наказателното дело, за времето от 2008 година до 2011 година Сабри получила пари с неизяснен произход от граждани на Италия, Белгия, Румъния, Швейцария, Швеция, Великобритания, Франция, Турция, като общият размер е 34 000 лева. Въз основа на това адвокатът на Нериман Сабри заяви, че има несъответствие между иска на Комисията и установеното по наказателния процес.

Представителят на Комисията поддържа иска с мотива, че е ползвала като доказателство ревизионния акт, съставен на Нериман, а не материалите по наказателното дело. Съдът назначи съдебно-техническа, автотехническа и съдебно-икономическа експертиза и отложи делото за 14 септември.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст