СГС прати в ареста и двамината, извършили грабеж на бул. „Васил Левски“

прокуратура

Софийският градски съд постанови мярка „задържане под стража“ и за двамата извършители на грабежа на бул. „Васил Левски“. Това каза на брифинг пред журналисти Ана Алексова, обвиняващ прокурор от Софийска градска прокуратура, при оповестяване на подробности по разкрития грабеж в столицата.

„В рамките само на три дни вследствие на много добрата координация между Софийска градска прокуратура и служителите на полицията, са извършени почти всички процесуално следствени действия, за да се докаже това престъпление“, посочи Алексова. По думите й, остава съвсем малко работа по делото. „Може да се каже, че те се признаха за виновни по време на разглеждането на мярката, тъй като доказателствата са достатъчни към този момент да се достигне до извод за тяхната вина. Те очевидно не намират основание изобщо да изграждат защитни тези, тъй като самият факт, че са задържани при извършването на самото престъпление, има и свидетели и множество процесуални действия, които безспорно доказват, че са извършили престъплението“, заяви тя.

Според нея най-важното е, че сумата и другите инкриминирани вещи са иззети и ще бъдат върнати на пострадалата. „Към момента чакаме справка от ГД „Изпълнение на наказанията“, които ще ни дадат пълен отговор кога точно са изтърпени“, каза тя и добави, че има данни за висящи производства. „Едното лице има 17 присъди, другото лице е неосъждано, но има наказателни производства срещу него“, добави Алексова.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст