Фермер съди двама прокурори за укриване на престъпления

фермер съди прокурори

Фермерът от видинското село Воднянци, Николай Милков, изпраща открити писма до пет чужди посолства за това, че са му нарушени правата като гражданин на Република България. Той е убеден, че на полицията във Видин и Белоградчик им е забранено да се занимават с неговите случаи. Иначе как да си обясни факта, че цигани са му откраднали 60 крави, отровили са му четири биволици и като капак вчера са му задигнали и коня.

Досега той много пъти е сигнализирал медиите – последните му жалби са от април и май 2015 г., но МВР и прокуратурата се правят че не са чували дори за подобни цигански изстъпления.

Сам е хващал крадеца и въпреки това полицията не го е арестувала, а му е давала възможност да избяга. Милков е завел два иска за по 250 000 лева срещу един прокурор от Видин и един от Белоградчик, за това, че са укривали циганските престъпления. Символичен иск за 50 000 лева е завел и срещу вътрешния министър Румяна Бъчварова за това, че е отказала да го приеме и изслуша.

Освен откритите писма до посолствата във Франция, Германия, Англия, Сащ и Унгария, фермерът подготвя и една папка с документи, която ще изпрати до Европейската комисия за защита правата на човека. В България няма кой да защити правата ми, дано поне в чужбина обърнат внимание на това, което се случва в нашата държава, надява се Милков.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст