В новия брой № 27 на вестник “БАНКЕРЪ” четете:

банкеръ

Съдът развърза ръцете на синдиците

Казусът "КТБ" не спира да изненадва. В петък (3 юли) Софийският апелативен съд (САС) "върна" датата на настъпване неплатежоспособността на Корпоративна търговска банка от 6 ноември на 20 юни 2014 година. Решение, което на повечето юристи, банкови експерти и политици прозвуча направо шокиращо. Само в. "БАНКЕРЪ" написа пръв и единствен още при започване на делото за несъстоятелността на КТБ, че определянето на 20 юни като начален момент, в който КТБ е изпаднала в неплатежоспособност, е най-издържаното решение. Както юридически, така и в чисто житейски план. Подробностите – в новия брой на „БАНКЕРЪ“

 

Еврозоната вече ни е стратегическа цел

Рано или късно България ще влезе в еврозоната, но не когато ние поискаме, а когато ни поканят. На 1 юли правителството създаде Координационен съвет, който трябва да предложи на правителството целева дата за приемане на еврото. Забелязва се замисълът движението към еврозоната да бъде превърнато в национална кауза, а нейното постигане да оправдае всички крайно непопулярни (макар и наложителни) реформи – в пенсионната система, в образованието, в здравеопазването, в съдебната власт и където още се сетите. Още по темата – в новия "БАНКЕРЪ".

 

Клъцни – срежи в енергетиката

Управляващите говорят за орязване на харчовете в енергетиката. Разследване на „БАНКЕРЪ“ обаче установи, че докато едни държавни дружества са се опитвали наистина да затягат коланите, други не са се свенили да правят харчове за неща, които не са им от първа необходимост. Всичко по темата – в новия брой на финансовия седмичник.

 

Подрязаха мераците на Петко Николов

Една фигура дирижира икономическия живот у нас вече 12 години. Само с едно нейно решение може да бъде съсипана почти всяка компания, а отговорност никой не може да й търси. Става дума за председателя на Комисията за защита на конкуренцията Петко Николов. Някогашният царски кадър преживя смяната на шест правителства и беше почти сигурно, че ще изпрати и сегашното. Дали обаче не дойде края на неговото царство?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст