Общинар: Марешки е обект на сериозно разследване

Темида

Аптекарският бос Веселин Марешки е обект на мащабно разследване от страна на властите във връзка с „една много сериозна група”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” по Нова ТВ общинският съветник от Варна Костадин Костадинов. „Използвани са СРС-та и вече има установени много сериозни нарушения”, разкри още Костадинов. Той допълни, че скоро ще започне делото, заведено от самия него срещу Марешки и се надява да получи възмездие за претърпени щети.

Скандалът около аптекарския бос започна през октомври миналата година, когато той заяви, че Асен Миланов е построил зимната тераса на пицарията си върху негова земя и му поискал 10 000 лева наем. Според съдружника в пицарията Стефан Соколов Марешки обаче отказал да предостави документи за собственост на въпросния парцел. Напрежението ескалира, когато аптекарският бос спира тока на заведението и в конфликта се намесва Костадин Костадинов. Словесната престрелка прераства в ръкопашна саморазправа и Марешки удря Костадинов.

Заради насиненото му око Марешки беше задържан за 24 часа, а приятели на собственика на пицарията обсадиха полицейското управление.

В момента се води досъдебно производство срещу Марешки за изнудване на Миланов. Прокуратурата е установила, че аптекарският бос е нанесъл щети на заведението в размер на близо 15 хиляди лева, събаряйки тентата на пицарията.

„Има хора с пари, които си мислят, че всичко им е позволено”, каза още Костадинов

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст