Прокуратурата разследва подкупен пробационен служител

Арест за наркотрафик

При проведена полицейска операция на 2 юли т. г. е задържан служител на сектор „Пробация“ в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ при Министерството на правосъдието. Акцията е реализирана от ГД ”Национална полиция” под ръководството и наблюдението на Софийска градска прокуратура. Установено е, че на 26 юни П.Н., в качеството си на инспектор в сектора, е провел задължителна среща с осъден с наложено наказание „пробация“ за срок от 7 месеца. По време на срещата служителят  е поискал 200 евро, за да изготви и внесе предложение до Пробационния съвет за намаляване на честотата на срещите.

На 2 юли, в сградата на Пробационната служба в столицата, инспекторът е приел  от осъдения предварително белязани 300 лева, за това, че е изготвил и внесъл такова предложение. Незабавно след получаването на подкупа, служителят е задържан от органите на разследването.

Като инспектор в пробационната служба в София, той е провеждал задължителните периодични срещи с осъдените на „пробация“ лица. В правомощията на служителя е било изготвянето и внасянето на предложения до съвета за намаляване на честотата на задължителните пробационни срещи, в случай, че осъдените демонстрират добро поведение.

По искане на СГП, на 5 юли, Софийски градски съд е взел мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо задържания служител. Разследването  по случая продължава.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст