Шизофрения в БСП

Георги Кадиев

Депутатът от БСП и опозиционер на ръководството на партията Георги Кадиев няма да оттегли номинацията си за кандидат-кмет на социалистите в София. Това написа той от профила си във "Фейсбук", като не посочва дали някой се опитва да го принуди да направи това или не. Кадиев е един от 15-те души с най-много номинации от червените симпатизанти за кмет на столицата. 

Той подчерта, че няма да се откаже "единствено заради онези хора, които въпреки атаките и опита да бъда отстранен служебно чрез решение на Националния съвет на БСП са поели риска да видят в мен качества, които търсят". Според социалиста това е една шизофренична ситуация, в която ръководството на партията направи опит да го изключи от парламентарната група на левицата, а основни и районни организации на социалистите го номинират за кмет. 

Георги Кадиев отбеляза още, че за да има смисъл на 25 юли БСП да излъчи своя кандидат-кмет за София, трябва да се направят няколко неща. 

На първо място от 15-те номинирани да се отстранят хората, които не смятат да се кандидатират. След това да се публикуват данните от вътрешнопартийното допитване, на което през март отговориха над 4 хил. души. "Те показват кого искат за кмет партийните членове. Резултатите отдавна са готови и не виждам никаква причина да се крият освен една – не са удобни", коментира Кадиев. 

Според него трябва да се направят и социологически проучвания кои от останалите кандидати "ще останат в играта". 

"Тогава вече градската конференция ще може да направи нормален избор, с всички плюсове и минуси на кандидатите. Със знанието кого харесват партийните членове и кого – хората от периферията ни. Всякакъв друг начин на избор би бил сватбарска стрелба в тъмното. Непрактично гласуване, основано на лични симпатии, лобизъм и сметкаджийство кой как да стане общински съветник. И много, много погрешно", подчерта още депутатът от левицата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст