Ципрас е гръцкият Жан Виденов

Парламент Мартин Димитров Иван Иванов Народното събрание гласува окончателните промени в Закона за енергийната ефективност

"Премиерът Алексис Ципрас е гръцкият Жан Виденов в Гърция, който фалира страната", коментира пред Нова телевизия заместник-председателят на парламентарната група на Реформаторския блок Мартин Димитров по повод събитията в южната ни съседка и резултатът от неделния референдум.

Димитров беше категоричен, че левите партии са тези, които допускат големите дефицити и когато на власт дойдат десните, им се налага да поправят икономическите грешки.

"Типичната лява политика е да се харчи много повече от това, което се събира. Изводът, който ние, българите, можем да си направим от кризата в Гърция е, че никога не трябва да допускаме да ни управляват крайно леви формации", подчерта депутатът. Той прогнозира, че ако южната ни съседка излезе от еврозоната и върне драхмата, страната ще изпадне в хиперинфлация. 

Според независимия депутат Велизар Енчев обаче не Ципрас е натрупал дълговете на южната ни съседка, а управлявалите преди него "Нова демокрация" и ПАСОК.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст