ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Защитеният свидетел на прокуратурата Бисер Лазов става издател

бисер лазов

Защитеният свидетел на прокуратурата срещу бившия собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев – Бисер Лазов, става издател. Публично известно е, че строителната компания "Интегрирани пътни системи" АД ( ИПС) , която е придобила акциите на "Обединени свободни медии" АД (издател на в. "Преса" и седмичното  списание "Тема"), е свързана с Лазов.

Пред в. „БАНКЕРЪ“ Лазов не рачи да отговори на въпроса дали се е насочил към издателския бизнес. По думите му това, че някои хора го свързват с пътната компания, не означавало, че е вярно. А на директния въпрос: „И все пак има ли истина в подобни твърдения“,  отговорът бе „без коментар“…?!

В официално съобщение на в. „Преса“ бившите вече акционери в "Обединени свободни медии" съобщават, че са прехвърлили  акциите си на новия собственик – "Интегрирани пътни системи".  Очаква се сделката да бъде вписана в Търговския регистър, а информацията за новия собственик ще бъде декларирана по реда на Закона за задължителното депозиране на печатни и други произведения.

Справка в Търговския регистър показва, че краен собственик на 99 999 от издадените от ИПС 100 000 акции е регистрираното в Сърбия "Ботса" ДОО. То е едноличен собственик на "Юлинор" ЕООД, което притежава  100% от дяловете в "Евробилд Проект" ЕООД – прекия собственик на книжата на пътностроителната компания. Една акция има и Юлия Йорданова Илиева. Седалището и адресът на управление на "Евробилд Проект" са в блок 199 в столичния квартал "Красно село". Същата е ситуацията и с "Юлинор". И двете фирми се управляват от Симеон Лозанов Симеонов, за когото се говори, че е подставеното лице на Бисер Лазов. Притежаваните от "Евробилд Проект" 99 999 акции в ИПС бяха запорирани на 30 март 2015-а от НАП заради публично вземане за 223 хил. лева.

Преди година стана ясно, че много нашенски издатели дължат огромни суми на фирми, свързани с Корпоративна търговска банка. Сред тях беше и акционерното дружество "Обединени свободни медии" със задължение от  2.5 млн. лв. към фирма  "БГ Корпорейшън". Кредитите са отпускани между 2011 и 2012 година. А нотариалните покани за изпълнение на договорите са били връчени в редакцията на в. „Преса“ (в сградата на ЦУМ) на 2 юни 2014 година.

Според разписката изпълнителният директор  и главен редактор на в. „Преса“  Тошо Тошев  и представител на правния отдел са отказали да получат поканата.  Любопитното обаче е, че марката "Преса" вече е прехвърлена на регистрираното в столичния квартал "Дружба" дружество – "Прес Медиа" АД, управлявано от Стефан Илиев, Теодор Божинов и Драгомир Драганов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст