ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда две бързи производства

прокуратура

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда две бързи производства.

По първото от тях Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт за предлагане на подкуп на полицейски служители. Срещу Марин Димов е внесен обвинителен акт за това, че на 21.06.2015 г. е предложил подкуп от 50 лева на полицейски служители от РУ-Карлово, за да не му съставят акт за нарушение по Закона за движение по пътищата, изразило се в шофиране в нетрезво състояние.

Обвиняемият Димов е с мярка за неотклонение „Задържане под стража”. Предвиденото от Закона наказание за извършеното от Димов престъпление е лишаване от свобода до десет години и глоба до петнадесет хиляди лева.

По второто бързо производство бе постановена ефективна присъда за водач, шофирал в нетрезво състояние и опитал умишлено да прегази полицейските служители, спрели го за проверка

Костадин Начев е осъден на една година лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване за това, че на 07.07.2015 г. в гр. Асеновград е управлявал автомобила си с концентрация на алкохол в кръвта си 2,42 на хиляда, противозаконно е пречил на орган на властта-полицейски служители при РУП-Асеновград да изпълнят задълженията си по опазване на обществения ред, контрол по безопасността на движението и превенция, като не се е подчинил на подадена му стоп-палка, оказал е съпротива при ареста си и умишлено е блъснал с автомобила си единия от полицейските служители, при което му е причинил лека телесна повреда.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст