ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Даниел Митов от САЩ: Готов съм да се срещна с всеки, споделящ нашите ценности

Даниел Митов - министър на външните работи

"Готов съм да се срещна с всеки, който споделя ценностите и приоритетите на България", написа във Фейсбук външният министър Даниел Митов, който е на работно посещение в САЩ.

Външният ни министър споделя, че обсъжда широк диапазон от теми с ключови представители на Сената, Конгреса и Държавния департамент, като акцентира върху "проблемите от енергийно и миграционно естество, които имаме". "Уверен съм, че България – като надежден член на ЕС и НАТО, може да използва своя активен диалог с евроатлантическите си партньори, за да реализира националните си интереси: суверенитет, сигурност и достоен жизнен стандарт за българите. При това, без да прави компромиси със свободата си", посочва Митов.

Външният ни министър споделя, че се е срещнал с българската общност във Вашингтон и изразява убеденост, че институциите и политиката на България не трябва да изостават "от опита на хората".

Работното посещение в САЩ на Даниел Митов ще продължи до 17 юли. Визитата се провежда шест месеца след посещението на държавния секретар на САЩ Джон Кери у нас.

През януари Митов и Кери договориха създаването на работни групи за стратегически диалог в ключови области като "Сигурност и отбрана", "Енергийна сигурност", "Върховенство на закона" и в разговорите на външния ни министър с представители на САЩ се очаква да бъде направен преглед на постигнатото от работните групи.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст