Съдебната реформа не трябва да се отлага

росен плевнелиев

Ако съдебната реформа не се случи, ще има по-малко инвестиции, по-малко икономическо развитие и ние отново ще се забавим по пътя на своя просперитет. Тя няма алтернатива и трябва да се случи без отлагане. Това коментира пред журналисти държавният глава Росен Плевнелиев, след като откри Роженския събор, съобщава пресслужбата на президента. 

По думите му правосъдната реформа не бива да бъде оставяна за септември или октомври, както настоява Движението за права и свободи. Плевнелиев отбеляза, че промените са минали дълъг път и ще бъде крайно безотговорно, ако не се намери национално съгласие, за да може да бъде продължен пътят за подобряването на съдебната система. 

"Съдебната реформа изисква посветеност и широко политическо съгласие, то трябва да бъде намерено в парламента и като държавен глава аз също работя за това", каза Плевнелиев. Той допълни, че се е срещал с министър-председателя, с министъра на правосъдието, с главния прокурор, с парламентарно представени политически сили, с които е обсъдил промените. По думите му предстоят още разговори, за да може измененията да се приемат на първо четене в Народното събрание, а след това да се продължи с дебатите по текстовете. 

Плевнелиев коментира, че българите са обединени по важните теми и никой не може да промени посоката на България. Нашият път, за съжаление, не е прав и се отклоняваме от него, но това не означава, че не сме в правилната посока“, подчерта държавният глава. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст