Жителите на Гърмен настояват властта да гарантира сигурността им

гърмен

Жителите на Гърмен дадоха на правителството едноседмичен срок, в който управляващите да възстановят реда и да гарантират сигурността и спокойствието на населението в града. Техните представители внесоха в Министерския съвет петиция с над 700 подписа, в която поставят три основни искания.

Първо те настояват държавата да приложи закона и да премахне незаконните постройки на територията на общината. Недоволните граждани настояват още и за предприемане на мерки за закрила на децата в ромския квартал от страна на социалното министерство, както и ефективни мерки от МВР за гарантиране на сигурността, спокойствието и неприкосновеността на собствеността на жителите на Гърмен.

Ако исканията им не бъдат изпълнени, жителите на Гърмен ще подновят протестите си в столицата през есента и ще продължат да искат оставките на министрите на вътрешните работи Румяна Бъчварова, на регионалното развитие Лиляна Павлова, както и на главния прокурор Сотир Цацаров.

Другият вносител на петицията Иван Байрактаров добави, че жителите на Гърмен се чувстват изоставени от държавата. "Най-важното е, че наближават избори и не искат да губят електорат. Тези хора се защитават само и единствено заради изборите. Те не осъзнават, че ги лъжат по този начин", допълни той.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст