Златните полети

Свикнали  сме да свързваме понятия като лукс, разкош и безупречно обслужване най-вече с престижни хотели, ресторанти , ахти и автомобили.  Полетът със самолет, обаче, също може да се превърне в истинско приключение  и пиршество за сетивата. Единственото условие да си приготвите солидна сума за билет и да изберете някое от луксозните предложения на водещи въздушни превозвачи.

Etihad Airways

Авиокомпанията предлага луксозното пътуване The Residence по маршрута Абу Даби Лондон  и обратно от декември 2014-а. Полетът се изпълнява от самолет A380 и струва 39 806 долара на човек.

Кабините предвидени за двама пътници напомнят повече на петзвезден бутиков хотел в Токио или Хонконг. Те могат дасе трансформират в три отделения  – дневна с двойно кресло, маса за хранене е телевизор, спалня с двойно легло, застлано с чаршафи от египетски памук и баня с душ кабина. Пътниците могат да разчитат на приятни бонуси като обслужване от личен иконом и готвач.  

Singapore Airlines

„Луксозните“ маршрути на азиатския превозвач са Сингапур – Ню Йорк, Ню Йорк – Франкфурт и Сингапур – Лондон. Стойността на полета от Франкфурт до Ню Йорк е 6 186 долара.

Singapore Airlines глези избраните си клиенти с широки кожени широкие кресла, които при разгъване се превръщат в удобно легло. Преди вечеря пътниците получават  шампанско Dom Perignon, а менюто включва гастрономични  деликатеси като хайвер, гъши дроб, кралски рак и стекове от „мраморно“ говеждо. Храната се сервира  в съдове и чаши на бранда Givenchy. Пижамите и спалното блеьо са също произведени от прочутата френска марка. Козметичните средства в банята са от Salvatore Ferragamo.

Emirates Airline

Всички направления на най-богатата авиокомпания в света се обслужва от широкорпусни самолети A380 и A340-500, като по някои линии се използва Boeing 777. Полетът от Дубай до Москва и обратно излиза 4 720 долара.

Персоналните боксове на първа класа разполагат с мини бар и кресла, които се превръщат в в равни и хоризонтални легла и система за развлечения (ICE) с 23 инчов монитор, Менюто, което се предлага на пътниците е съобразено с маршрута на полета, а храната се сревира в съдове от китайски порцелан. Виното, шампанското и коктейлите се предлагат безплатно. Първа класа предоставя на гостите душ кабина с козметика на  Bvlgari и Timeless Spa, както и възможността да скъсят дългите часове на полета с коктейл в бара на горната палуба, където има достъп само пътниците от бизнес и първа класа.

„Трансаэро“

Първа класа на руската авиокомпания „Трансаэро“ изпреварва в класациите дори такива гигагнти като British Airways. Цената на билета от Москва до Ню Йорк и обратното е 159 686 рубли. Полетът се изпълнява с Boeing 777.

В червено златния разкош при оформлението на боксовето ясно се усеща монархическата традиция. Специалното меню, на които се наслаждават гостите, е дело на главния готвач на прочутия ресторант „Пушкин“.  Креслата се разтягат, за да се превърнат в безупречно плоско легло, което по време на полета стюардесите застилат с фино памучно спално бельо. Храната и напитките се предлагат в изискани съдове и чаши на „Императорския порцеланов завод“.  

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст