Големите ремонти в София приключат до септември

Детският научен център "Музейко" - за деца между 5 и 12 години

Началото на септември трябва да приключат изцяло ремонтите по основните трасета в София, обеща столичният градоначалник Йорданка Фандъкова в ефира на БНТ. Към момента над 50% от дейностите по основните трасета и ленти на бул. "Цариградско шосе" са изпълнени, а до септември се очаква да приключи ремонтът на Руски паметник.

След това общината се захваща с реконструкцията на бул. "Витоша" – от НДК до "Южен парк", където първо ще бъдат подменени трамвайните релси, за да може да се полагат по-безшумни.

"Налага се не просто да развиваме града, но и да възстановяваме мостовете, които не са ремонтирани, откакто са построени", заяви Фандъкова. Тя обясни, че за последните няколко години са подновени около 100 моста, които не са били ремонтирани откакто са построени.

"Всеки ден е ден за равносметка, но и ден за работа. Лятото е времето за най-интензивните ремонти, възстановяване и строителство", посочи кметът. Фандъкова обясни, че вече се изграждат нови улици в кварталите "Надежда", "Горна баня", "Студентски град". Предстоят ремонти и в кварталите "Лозенец", "Триадица" и "Връбница".

Столичният кмет не пропусна да отбележи, че предстоят избори и затова критиките се насочват в посока разделяне на център от периферия. "Това е любима тема на част от опонентите ми. За мен е важно да работим и да възстановяваме и развиваме града си", категорична е Фандъкова.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст