Две самоубийства след изтичането на данни за неверни съпрузи онлайн

хакери

Две самоубийства, извършени през последните дни отвъд Океана, вероятно са свързани с изтичането на лични данни на потребители на сайта за афери Ashley Madison. Това съобщи полицията в Торонто, цитирана от ВВС. Официално все още не са обявени никакви подробности около смъртните случаи. Според публикации в британските медии, един от самоубилите се е капитан от полицията в град Сан Антонио, щата Тексас. Майкъл Горъм имал 25-годишна служба зад гърба си, пише вестник „Daily Mail”.

По непотвърдена информация другият мъж, отнел собствения си живот след избухването на скандала, е от Чикаго.

Известният прокурор Джеф Аштън пък се отказа от поста си, след като името му се оказа в списъка с потребители на сайта за запознанства. Обвинителят се извини публично на съпругата и цялото си семейство и заяви, че в неговия случай до изневяра не се е стигнало.

Преди седмица хакери, представящи се като The Impact Team, разпространиха информация с обем 9,7 гигабайта, включително истинските имена, адресите и номерата на кредитните карти на неверните съпрузи.

Разпространени бяха данни дори за хората, платили допълнително, за да бъдат изтрити профилите им в Ashley Madison. Според собствениците на сайта, чието мото е „Животът е кратък, започни афера”, той оперира в повече от 50 страни и има над 37 милиона потребители.

Въпросната компания обяви награда от 240 000 паунда за всеки, който им предостави информация за хакерите.

Потребителските данни били източени от компютрите на администратори на сайта на 12 юли. Още с въвеждането на паролите, служителите видели съобщение, озвучено с хита на AC/DC "Thunderstruck".

Бракоразводен американски адвокат определи случилото се като „Коледа през септември” за хората от неговия бранш.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст