Хванаха нелегален търговец на сирене на пазара във Враца

магазин Темпосирене

Нерегламентирана продажба на сирене констатираха на кооперативния пазар във Враца от областната дирекция на агенцията по безопасност на храните. От ведомството обясниха за „Конкурент”, че масовите проверки за търговия на мляко и млечни продукти са започнали от средата на август и продължават и през следващите дни.

„Инспектори от агенцията съвместно с полицията проверяват територията на цялата област за нерегламентирана продажба на мляко и млечни продукти. Досега сме извършили огледи в населените места от община Враца и продължаваме с другите населени места”, уточниха контролните органи.   

През първата седмица инспекторите са съставили само един акт. От агенцията по безопасност на храните напомнят, че консумирането на мляко и млечни продукти от нерегистрирани обекти крие риск от заразяване с болести.

В същото време инспекторите проверяват и хлебарниците на територията на Врачанска област. Те следят за спазване на технологичните изисквания при влагане на суровината, правилното изписване на съставките върху етикетите и нормативната уредба. Досега няма констатирани нарушения, а проверките продължават до 4 септември.  

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст