Монтират камери и осветление на “Алеята на любовта”

СофияКамери за наблюдение по улиците

Видеонаблюдение и LED–осветление ще бъдат монтирани на „Алеята на любовта”, съобщи кметът на район Централен Георги Титюков пред Радио-Пловдив. През годините има много сигнали и оплаквания от граждани за нарушаване на обществения ред в района, който е известен с постоянно присъствие на проститутки. Живеещите в района се оплакват отдавна, че клиентите и жриците на платената любов ги тормозят, затова са принудени да оградят имотите си. Жалби има и от обикновени минувачи, уточни районният кмет.

Монтирането на 19-те камери ще започне веднага, след като необходимите 15 000 лв. бъдат гласувани на утрешната сесия на Общинския съвет. Камерите ще бъдат разположени от спирката на Централна гара до ул. „Христо Станчев“, като ще бъдат свързани със частен СОТ, с който местната администрация ще сключи договор, обясни Титюков.

На утрешната сесия за район „Централен“ ще бъдат отпуснати общо 100 000 лв. Половината за тях са за преасфалтиране на ул. „Христо Г. Данов“ в отсечката от ул. „Бетовен“ до бул. „Руски“, а останалата част – за изграждане на малки паркинги на различни места.

За район „Западен” ще бъдат гласувани над 300 000 лв. за преасфалтиране на улици, сред които входната артерия на квартал „Прослав” – ул. „Просвета”, и за ул. „Рая”. Очакваме средства и за облагородяване на междублокови пространства, фитнес на открито, паркинг и детска площадка в района, съобщи кметът на „Западен” Димитър Колев.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст