Слънчев бряг и Несебър – рекордьори по нарушения на плажа

Слънчев бряг

На цели 53 плажа търговските обекти са се разпрострели повече от разрешеното. Нарушителите-рекордьори са Слънчев бряг-север и Южният плаж в Несебър. Според прокуратурата най-големите нарушители са в северната част на плажа на Слънчев бряг. Заведенията и търговските обекти там са заели над 1300 квадратни метра повече от позволеното, съобщава Нова ТВ.

„Още навремето взехме плажа без приемно-предавателен протокол от държавата. Има много стари обекти, за които сме писали писма за премахването им, тъй като ние нямаме право самостоятелно да ги премахваме, защото това се води самоуправство”, коментира Владимир Кисьов, концесионер на плажа Слънчев бряг-север. Заведенията, които са се разпрострели по-нашироко, били в заварено положение след приемането последните промени в Закона за устройство на черноморското крайбрежие през 2014.

По над 1000 квадратни метра са незаконно заетите територии на плажовете  Поморие-централен, Бургас – север и Бургас-централен. Другото сериозно нарушение, за което призна прокуратурата, е, че на десетки плажове, свободната зона за чадърите е по-малко от 50 %.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст