ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Мошеници крали пари от карти на Сбербанк, изнасяли ги в Китай

сбербанк

Ловки мошеници откраднали милиони рубли от над 100 банкови карти на руската кредитна институция Сбербанк с помощта на скимиращи устройства, съобщила пред информационната агенция „Интерфакс“ помощник-прокурорът на Приморския край Екатерина Олховска. „Само на територията на град Усурийск са фиксирани над 100 подобни случая за периода 24 – 25 август“, отбелязала тя.

По предварителни данни, присвоените пари са били преведени в Китай, където са били веднага конвертирани в юани. Руските власти предполагат, че превалутирането е било осъществено в близкия до границата китайски град Суйфенхъ.

От прес-службата на Далекоизточното регионално поделение на Сбербанк са потвърдили факта на присвояването, но са отказали да съобщат общата сума на грабежа и броя на пострадалите лица. „Сбербанк е предприела оперативни мерки за разследване на случая и на причините за успеха на тези транзакции. Управлението за сигурност на кредитната институция е установило дори банкомата, на който е било монтирано скимиращото устройство“, са обяснили още от Сбербанк.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст