Прогонен от 50 000 пак иска да управлява

Кирил Йорданов

Скандалният Кирил Йорданов, който бе кмет на Варна близо четири мандата, отново ще се кандидатира за поста. Това обяви самият той в петък (28 август) на брифинг в морската столица като мотивът му е, че има какво още да направи за града. 

Номинацията му за вота на 25 октомври ще бъде издигната от коалиция от партии, които не бяха назовани, но в момента са в процес на регистрация, поясни Йорданов. На пресконференцията, на която обяви, че ще се бори за нов управленски мандат, присъстваха негови поддръжници, които издигнаха плакати с лика му, като на един от тях пишеше: "Компетентност срещу безхаберието, да изберем правилния път". 

Йорданов бе градоначалник на Варна три мандата и половина от 1999 до 2013 година, когато ГЕРБ оттегли политическата си подкрепа за него. Причината бе над 50-хилядният протест в морския град, на който гражданите изразиха недоверието си към градоначалника и бе запомнен още със самозапалването на Пламен Горанов

Настоящият кмет на Варна – Иван Портних от ГЕРБ коментира, че всеки има право да прави пресконференции, но е важно каква алтернатива ще предложи. Ръководителят на националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов също остана учуден от кандидатурата. "Основен опонент за ГЕРБ на предстоящите местни избори ще бъде популизмът, а най-големият партньор ще са всички, които ще гласуват. Надявам се по време на предизборната кампания на толерантност от страна на опонентите ни", подчерта Цветанов. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст