ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Комисията за защита на потребителите затвори 15 заведения по морето

кзп

Заради различни нарушения Комисията за защита на потребителите (КЗП) е затворила 15 заведения по морето в резултат на проверките през летния туристически сезон, съобщава Радио-Варна. Общо в цялата страна са били затворени 30 заведения. Инспекторите от КЗП са проверили по морето общо 2 800 заведения и места за настаняване. По Северното Черноморие са направени 1 470 проверки и са открити 95 нарушения, а по Южното – 1 330 проверки с установени 110 нарушения. Както и в предишни години някои обекти предлагали по-малко услуги, отколкото изисква категорията им. В такива случаи се налагат санкции и категорията може да бъде понижена.

Открити са по-малко случаи на предлагане на услуги в обекти без категория – 50 на сто по-малко, или общо 15 случая. При 30 проверки на алкохола в нощните клубове са открити три драстични нарушения – разредено от заведението питие, фалшив ром (в случая нарушението е от страна на производителя) и алкохол с по-висок градус от обявеното на етикета, което пък нарушава законодателството за акцизите. Проверени са и 112 места за развлечения, сред които 14 аквапарка.

Заради проблеми с безопасността 5 са временно затворени, а при 6 е прекратена дейността. Наложило се някои собственици да направят допълнителни инвестиции, за да отговарят на изискванията.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст