ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Синдиците на КТБ поискаха информация от дружества-акционери

КТБ Корпоративна търговска банка временни синдици Лазар Илиев - синдик КТБ Радослав Миленков - Фонд за гарантиране на влоговете Владислав Горанов Георги Костов - главен секретар на МВР Росен Ангелчев - синдик КТБ

Синдиците на Корпоративна търговска банка (КТБ) са създали организация за срещи с кредитори на банката. Вложителите в КТБ имат срок до 4-ти септември да направят възражения срещу списъка с вземанията си, оповестен в Търговския регистър.

Всички от списъка с кредиторите, които имат право на вземания след осребряването на масата на несъстоятелността, имат право на възражения. Те могат да бъдат обсъдени със синдиците на банката или техни представители.

От седмичния отчет на Лазар Илиев и Росен Ангелчев става ясно, че вече е създадена организация в банката, така че да може да се отговаря на въпроси, свързани със списъка с вземанията и да се организират срещи с кредитори, ако се налагат такива, съобщи БНР.

Синдиците на КТБ отчитат още, че са изискали информация от девет дружества, които са акционери в банката. От тях се изискват данни, свързани с оценката на масата на несъстоятелността.

Миналата седмица синдиците са успели да съберат малко над 120 хил. лева от вземанията на банката. Подробности около работата на международната фирма за разследване на банкови фалити този път не се съобщават.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст