ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Google Chrome блокира Flash рекламите

гугъл хром

От днес почти всички реклами, базирани на Flash, ще се блокират от браузъра Chrome, съобщиха от Гугъл.

Рестрикциите се предприемат от компанията с цел да се подобри качеството на услугата за потребителя. Според информацията на NetMarketShare браузърът на Гугъл има около 28% пазарен дял, което го прави вторият по популярност.

"Повечето Flash реклами, качени в системата на Chrome за реклами AdWords, ще се конвертират автоматично в HTML5", уточняват от Гугъл. Освен това е предоставена възможност за рекламите, които не могат да бъдат преформатирани автоматично, това да се прави ръчно.

Важно е да се уточни, че Flash е система за интерактивно уеб съдържание, която се превърна в стандарт още при появяването си през 2000 година. Тя обаче съкращава сериозно живота на батерията и бави работата на устройството, на което се използва. Това е така, защото системата използва голям ресурс изчислителна сила. Flash обаче има сериозни пропуски в сигурността, което от своя страна пък създава риск за информацията на потребителя.

Apple никога не е поддържал Flash на своите мобилни устройства iPhone и iPad. Наскоро Android също премахна поддръжката на Flash за своите мобилни устройства, като сега тенденцията преминава и към настолните компютри.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст