ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Къде ще му е краят, ако за всеки проблем се купува нов самолет?

фалкон

„Правителственият самолет не може да бъде върнат, той не е на оперативен лизинг, изплатен е отдавна. Може да се водят разговори с компанията, която е водила технически прегледи. Тя е дала гаранция за предишния ремонт”. Това каза в „Здравей, България” Кристиан Кръстев – бивш министър на транспорта. Той обясни, че този самолет не е купуван от правителството, а от държавното предприятие РВД. След като е изплатен, той е прехвърлен на „Авиоотряд 28”.

„Правят се компромиси с правителствения авиоотряд”, подчерта Кръстев.

На въпрос дали е необходима нова машина, ексминистърът отвърна: „Ако за всяка техническа неизправност трябваше да купуваме нов самолет, то къде щеше да му излезе краят”.

Припомняме, че самолетът на премиера Бойко Борисов се приземи аварийно на Летище Варна в неделя. Правителственият "Фалкон" не успя да кацне в Пловдив, защото трите колесника не са се затворили след излитането на машината.

През февруари самолетът на министър-председателя също кацна принудително. Той кръжа около час и половина над София заради проблем с единия колесник. При излитането на машината към Брюксел той не се затвори и затова се наложи самолетът да кацне аварийно. По-късно транспортният министър съобщи, че швейцарски експерти ще направят проверка на самолета.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст