ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Обвинението се самосезира за уж фалшифицирани подписи на лидерите от РБ

Прокурор

Районна прокуратура – Пловдив се самосезира за твърденията  за съмнения в подписи за упълномощаване на членове в ОИК в Община "Родопи", съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. "Миналата седмица, по време на вторите консултации за състава на ОИК, ми направи впечатление, че подписите под пълномощните на някои от лидерите на РБ изглеждат много различно от тези, които съм виждала под други официални документи. Най-фрапираща бе разликата при подписа на Корман Исмаилов, но разминавания имаше и при подписите на Меглена Кунева и Радан Кънев", обясни Бочукова пред Радио-Пловдив.

Фалшивите подписи били поставени под пълномощно за членове на ОИК – Родопи от квотата на Реформаторския блок. Документите били представени от общинския съветник от ФОРОР Васко Георгиев, който в момента е представител на СДС; Павел Гемишев, бившият председател на областната служба „Земеделие”, който получил документа по автобуса, и Иван Вършилов, представител на БЗНС. Пълномощните били за Валя Баракова, уволнена бивша служителка на община „Родопи”, която е предложена за член на ОИК от квотата на РБ.

„Според мен приносителите на документите не са ги оглеждали толкова, но когато ми ги донесоха и ги наредих едно до друго, веднага ми направи впечатление разликата в подписите”, обясни зам.-кметицата.

Таня Бочукова в качеството си по това време на временно изпълняваща длъжността кмет на общината отказала да приеме документите и сезирала ОДМВР за случая.

След като експертът на полицията потвърдил нейното съмнение, че подписите под пълномощното са фалшиви, тя изпратила сигнал и до Районна прокуратура – Пловдив.

Неофициално се твърди, че Валя Баракова, която е бивша секретарка на ОбС, е приближена до експредседателя на местния парламент Георги Цанков. „Г-жа Баракова ми е толкова близка, колкото и на цялата администрация. Вероятно на общинската управа навсякъде им се привиждам аз”, коментира пред Радио Пловдив Георги Цанков.

Председателят на ОИК – Родопи Здравка Найденова отказа коментар на този етап, с аргумента, че не е запозната със случая.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст