ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Постоянен арест за касоразбивач №1- Пашката, издаден от авер

празна каса

Най-добрият касоразбивач в Южна България – Петър Николов (Пашката) бе задържан под стража от асеновградския Районен съд, съобщи trafiknews.bg. Пашката бе арестуван при акция на пловдивската полиция, след като цял месец полицаите са го издирвали.

Николов бе задържан в квартира в Пловдив заедно с 37-годишната си приятелка. При последвалия обиск в друго негово жилище в Пловдив разследващите иззели над 1800 лева, 1000 щатски долара, 2000 евро, лаптоп, 4 мобилни телефона и електрошокова палка.

51-годишният мъж от асеновградското село Болярци е сочен за един от най- добрите касоразбивачи в България. няколко месеца след като излезе от затвора той отново влиза в полезрението на полицията, след като при опит за крупна кражба е предаден от своя съучастник.

Екшънът се разиграва на 25 юли т. г., когато по предложение на местния крадец Илиян Илинчев, Пашката решава да изнесе каса от дома на асеноградския бизнесмен Сидеров. Двамата вече са проучили търговеца и знаят, че той има вкъщи каса, в която държи големи суми от оборота. Очакват, че плячката ще е около 50 000 лева.

За лош късмет обаче при опита да проникнат в дома на бизнесмена, те са забелязани от полицай, който се прибирал от дежурство. Служителят живеел на същата ул. "Братя Бакуряни“, където била и кооперацията на Сидеров. Малко след полунощ младият полицай забелязал двама мъже, които се катерели по тераса на съседна кооперация и се опитвали да разбият стъклото на жилището.

Полицаят решил да действа веднага без да чака подкрепление и изскочил навън, въоръжен с пистолета си. „Стой , не мърдай!“ извикал той на крадците. Двамата обаче хукнали в различни посоки и полицаят се втурнал да преследва единия от тях. След няколко предупредителни изстрела, служителят стрелял ниско долу и уцелил беглеца в единия крак. Раненият се оказал Илинчев. той бил откаран в хирургиите , а още при първия разпит "изпял" Пашката.

По-късно, по време на разследването, станало ясно, че планът на двамата крадци е бил предварително обречен. Бизнесменът бил заминал на море заедно със семейството си, като предвидливо изнесъл касата и прибрал парите си в банка.

Приятелката на Пашката е била освободена, след като е прекарала 24 часа в ареста, уточни адвокатът на касоразбивача Стоян Донков.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст