ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Протести в страната срещу високите цени на горивата

Протест горива

В няколко града в страната десетки граждани се очаква да излязат на протест срещу високите цени на горивата. Недоволните организират шествия, част от които предвиждат блокиране на възлови пътища.

Протестиращите се вдигат срещу цените, които според тях са по-високи отколкото в цяла Европа, а доходите ни – далеч по-ниски. В мотивите за недоволството си посочват, че високата цена на горивата пряко завишава цената на всички продукти от първа необходимост, а това срива икономиката.

В София недоволните от високите цени на горивата ще се съберат в 18 часа пред сградата на Народното събрание. В Бургас протестиращите ще блокират магистралата в двете посоки в 18 часа, както и пътя за Камено, като за целта ще оставят колите си заключени.

Във Варна протестът също е насрочен за 18 часа на магистралата при летище Варна, а в Пловдив недоволните ще излязат по същото време на пътен възел Кемера, подходите към Хасково и магистралата за София.

През 2011 година в София имаше множество протести срещу цените на горивата, които прераснаха и в демонстрации срещу цената на тока. Точно те изкараха стотици граждани на улицата, като те на практика доведоха до падането на първото правителство на премиера Бойко Борисов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст