ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

В Сибир раздават гумени куршуми за борба с белите мечки

бяла мечка

Жителите на усамотения руския Ямало-Ненецки автономен окръг в Сибир ще получат от властите гумени куршуми, за да се пазят от бели мечки, съобщава британската информационна корпорация ВВС, позовавайки се Ненецката информационна агенция. Губернаторът на района Игор Кошин каза, че куршумите ще бъдат раздавани в арктическите крайбрежните зони, където заплахата от хищниците е най-голяма.

Агресията на мечките не винаги е непровокирана, признава Кошин. „За съжаление хората понякога забравят, че живеят на арктическия бряг, не в мегаполис“, каза той.

Белите мечки са типична заплаха в региона. 350-те жители на село Амдерма, например, се опитват да отблъснат изключително настоятелна мечка вече месец, но хищникът продължава да се връща. Служителите в метеорологична станция в окръга също се оплакаха, че буквално са обсадени от пет агресивни мечки, които дори спят пред станцията.

Белите мечки могат да стигнат до 2,5 м дължина и 700 кг. Понякога те нападат и хора, но са защитен вид в Русия и не може да бъдат убивани.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст