Пеевски придоби и арабска офшорка

Парламент Делян Пеевски

Депутатът от Движението за права и свободи Делян Пеевски започва да придобива осанка на крупен бизнесмен. В своята декларация към Народното събрание по Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интерес той признава, че е придобил и компанията Al Entisar General Enterprises Co L.L.C.

Фирма със същото име е регистрирана в Рас ал-Хайм, емирство в северната част на Обединените арабски емирства (ОАЕ). На своя сайт е описано, че дружеството търгува с олио и царевица. На арабски Al Entisar означава победа или триумф, а регионът е вид офшорна зона, която гарантира скрита собственост и нулеви данъци, ако бизнесът е извън емирството.

В своята декларация Пеевски посочва още, че е придобил 50% от акциите на "Балканска медийна компания", която издава вестниците "Телеграф", "Монитор", "Политика", "Меридиан мач" и регионалният "Борба". Той притежава също 90% от "НСН Инвестмънт", а останалите 10 процента са собственост на майка му Ирена Кръстева.

Чрез тази фирма двамата закупиха "Табако Инвестмънт" в края на август и по този начин станаха собственици на 5% от "Булгартабак Холдинг". С документа Пеевски признава, че притежава и половината от фирмите "Био Уотър" и "Био Уотър Инвестмънт".

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст