ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Русия забрани всякакъв внос и реекспорт на храни от България

Цените на всички суровини и храни лъкатушат нагоре-надолу

Руската федерална надзорна агенция за безопасност на храните – Роселхознадзор, е забранила изцяло и напълно вноса в страната на всякакви карантинни земеделски продукти от България, считано от 1 септември 2015 г., се съобщава днес на интернет сайта на ведомството.

"Считано от 1 септември 2015 г. се забранява вноса на територията на Русия на каквато и да е карантинна продукция, съпровождана от "български" фитосанитарни сертификати", се казва още в съобщението на ведомството.

Росселхознадзор забрани реекспорта на растителна продукция от България още на 24 април т.г. заради многобройни случаи на подправяне на реекспортни документи.
"Не ни се струва възможно да се борим с това, защото нашите колеги дори не искат да се борят с контрабандата", отбеляза тогава заместник-ръководителката на службата Юлия Швабаускене.

Забраната е въведена след като Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) официално е съобщила, че всички експортни и реекспортни сертификати за внос на рискова продукция в Русия са изцяло фалшиви.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст