Концесионери по Южното Черноморие масово крият данъци от плажни екстри

НАП сграда

Двеста и трийсет акта за нарушения на данъчно-осигурителното законодателство, половината от които – за неиздаване на касова бележка, са съставили инспекторите от Териториалната дирекция на националната агенция за приходите (НАП) в Бургас за юни, юли и август по време на контролни действия по Южното Черноморие.

Инспектирани са повече от 1700 търговски обекта от Обзор до Резово; засиленият контрол продължава. Това информираха от НАП-Бургас.Специално внимание в периода след 21 юли проверяващите са обърнали и на обектите, при които регистрирането на получаваните суми от продажби се е извършвало предимно с билети. При тези контролни действия са проверени 120 обекта и са съставени 28 акта, девет от които – за липса на фискални устройства. Във фокуса на данъчните са били плажове, предлагането на чадъри и шезлонги, бази за водни спортове, сърфучилища, водни атракции, увеселителни паркове, лунапаркове, бънджи атракции, стрелбища, киносалони, платени паркинги, музеи, каси за продажба на билети. Извършени са и 31 проверки на различни фестивали, изложения и концерти.

От НАП-Бургас припомнят, че от 21 юли тази година е в сила изискването търговците и институциите да заменят билетите с касови бележки и да отчитат продажбите чрез фискални устройства, свързани дистанционно с приходното ведомство.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст