Тенисистки от цял свят в надпревара за купата на Алианц

Алианц

Юбилейният ХХV Международeн тенис турнир за жени "Allianz Cup" стартира на кортовете на тенис клуб "Левски-София" на 7 септември. В престижната надпревара са заявили участие състезателки от 19 държави. В основната схема с точките си ще участват две българки: Елица Костова и Дия Евтимова. В квалификациите са включени пет наши състезателки – Юлия Терзийска, Изабела Шиникова, Виктория Томова, Юлия Стаматова и Петя Аршинкова.

Финалите на турнира, чийто награден фонд е 25 000 долара, ще бъдат на 13 септември.

Началото на "Allianz Cup" е поставено на 18 септември 1991-а. Престижното спортно събитие през годините се утвърди като най-авторитетното женско тенис състезание у нас. Партньор на "Алианц България" в начинанието е тенис клуб "Левски-София", който е с неоспорим авторитет и с принос в популяризирането на тениса в България.

Като световен лидер в застраховането и финансовите услуги Allianz подпомага различни видове спорт в глобален мащаб – голф, футбол, автомобилизъм. Тези спортове и параолимпийското движение са в основата на социалната корпоративна отговорност на компанията. Като неразделна част от Аllianz "Алианц България" също подпомага различни спортни прояви, при това не само в тениса, но и във футбола, и в голфа. Феновете на тениса могат да следят развитието на турнира „Allianz Cup” и чрез сайта на "Алианц България": www.allianz.bg/allianzcup

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст