МВР и НАП слагат ръка и върху регистрите на хотелите

Слънчев бряг 2009плаж

От Министерството на туризма предвиждат законови промени за въвеждане на единна система за туристическа информация и комуникация, с което хотелите да бъдат вързани с НАП. Това каза в Кърджали пред БТА министърът на туризма Николина Ангелкова. Целта е да се обърне специално внимание на подаваната от бранша информация за броя на почиващите.
Малко преди края на летния сезон министър Ангелкова отчете, че спадът на чужди туристи е в рамките на прогнозираното. Към момента той е 15 процента от предвиден близо 20 на сто. На родното Черноморие се отчита минимално увеличение с 5 на сто на български туристи.

По отношение на качеството на услугите към министерството ще бъде създаден Съвет за проблемите за кадрите в туризма. Що се отнася до концесиите и цените за шезлонг и чадър, министър Ангелкова каза, че на заседанието на МС следващата седмица ще бъде представена примерна концепция за управление на морските плажове. В нея е наблегнато на методиката, определяща минималното концесионно плащане спрямо концесионерите, контрола и санкциите.

Като акцент в туризма за 2016 г. е заложено на културно-историческия туризъм. Вече е започната реклама през различни онлайн платформи. Сключено е партньорство с големи туроператори и се работи с нискотарифни авиолинии за реклама през тях, обясни Николина Ангелкова. Тя допълни, че за реклама през 2016 г. министерството е предвидило да поиска три пъти повече от сегашния бюджет и цялостен бюджет за министерството от 34 млн. лв.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст